Ege Postası
Geri

Karşıyaka’daki ‘riskli alan’da kentsel dönüşüme Bakanlık’tan onay 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan ve “riskli alan” ilan edilen 2 bin 59 hektarlık alana ilişkin Karşıyaka Belediye’si tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Teklifi’nin onayladı. Bu adımla alanda yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarının önü açıldı. Planlar itiraz süreci için bir ay süreyle askıya çıkarıldı. 
Karşıyaka’daki ‘riskli alan’da kentsel dönüşüme Bakanlık’tan onay 
Haberler / İzmir
20 Ocak 2021 Çarşamba 11:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 30 Ekim İzmir depreminden sonra bir kez daha gündeme gelen ve hem ilgili bakanlığım hem de yerel yönetimlerin ilgili çalışmaları hızlandırdığı kentsel dönüşüm çalışmalarına Karşıyaka da dahil edildi.

Karşıyaka’da bulunan ve “gecekondu mahallesi” olarak bilinen Cumhuriyet Mahallesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan kritik bir adım geldi.

Bakanlığın resmi sayfasında yapılan açıklamada, "riskli alan" ilan edilen Cumhuriyet Mahallesi'ndeki yaklaşık 2 bin 59 hektarlık alana ilişkin Karşıyaka Belediye’si tarafından hazırlanan İmar Planı Teklifi’nin onaylandığı duyuruldu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “İzmir Valiliğimizin (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) 03.05.2016 tarihli ve 17233 sayılı yazısı ve ekleri ile Bakanlığımıza (Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü) iletilen; 6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun" kapsamında "Riskli Alan" ilan edilen İzmir İli, Karşıyaka İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 2.59 hektarlık alana ilişkin olarak anılan Kanun kapsamında Karşıyaka Belediye Başkanlığınca hazırlatılan Riskli alana ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifi 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve ilgili mevzuat kapsamında Bakanlığımızca 14.01.2021 tarihinde re’sen onaylanmıştır.

Bakanlığımızın (Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü) 14.01.2021 tarih ve E-41890033-305.99-74237 sayılı yazısı ile onaylı 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı  Paftaları  ile   Plan   Açıklama   Raporları  ekte  gönderilmekte  olup  söz  konusu planların Valiliğimize  intikal  ettiği  tarihten  itibaren  Valiliğimizce  (Çevre  ve  Şehircilik  İl  Müdürlü-ğü) tespit  edilen  ilan  yerlerinde  ve  internet  sayfanızda  1  ay  eş  zamanlı  olarak  ilan edilmesi ve ayrıca  eş  zamanlı  olarak  ilgili  muhtarlığa/muhtarlıklara  plan  ve  plan  açıklama raporunun  askıya  çıktığı  yeri  belirterek  muhtarlık binasında bir ay bilgilendirme ilanı yapılmasının   sağlanması  istenmiştir.”

Geçtiğimiz aylarda önce Karşıyaka Belediye Meclisi, ardından da İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanan Cumhuriyet Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı, bir ay süre ile askıya çıkarıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası